Nieuws

Roemenen van snelweg geplukt na ladingdiefstal

De politie heeft vier Roemenen opgepakt na ladingdiefstal.
De politie heeft vier Roemenen opgepakt na ladingdiefstal. © Omroep Gelderland
OVERASSELT - De politie heeft woensdagnacht op de A73 bij Malden vier Roemenen aangehouden. Ze worden verdacht van het stelen van een lading printers uit een Poolse vrachtwagen. De truck stond langs de A15 bij Ochten.
Agenten surveilleerden op die snelweg tussen Nijmegen en Rotterdam. Ze zagen rond 2.00 uur een bestelbus met een Iers kenteken en een personenwagen met een Frans kenteken van de parkeerplaats wegrijden. Onderzoek wees uit dat het busje eerder mogelijk betrokken was bij ladingdiefstal.
Maar dat was nog niet alles. Op de parkeerplaats bij Ochten stuitten agenten op vier geopende zeildoeken van vrachtwagens. Van één oplegger stonden de deuren op een kier. Enkele pallets hadden geen lading meer. De politie besloot de Poolse chauffeur wakker te maken. Die bevestigde dat hij een deel van zijn lading miste.

Scherp mes

Die verdwenen printers doken snel op, ook aan de A15 maar verderop bij Andelst. De bestelbus was onbeheerd achtergelaten. Even later werd de Franse auto aan de kant gezet op de A73 bij Malden. De politie hield de vier inzittenden, allen Roemenen, aan. Eén van hen had een scherp mes op zak.
Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de ladingdiefstal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!