Burgemeester sluit café: 'Er zaten mensen binnen te drinken'

EDE - Burgemeester René Verhulst heeft café de Kade in Ede gesloten. De eigenaar hield zich niet aan de coronaregels. Er zaten mensen binnen het café te drinken, terwijl alleen afhalen bij horecazaken op dit moment is toegestaan.

De zaak werd afgelopen vrijdag 20 november al gesloten, de gemeente komt woensdag pas met het bericht naar buiten.

Boete

De overtreding werd geconstateerd door toezichthouders van de gemeente Ede en de politie. Naast gedwongen sluiting kregen de horeca-ondernemers en de aanwezige bezoekers ook een boete opgelegd. Voor de ondernemer gaat het om 4000 euro.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat café de Kade de coronaregels overtreedt. "Ondanks het verbod en een eerdere boete is dit café toch open gegaan. Ik betreur dat ten zeerste", zegt burgemeester Verhulst. Hij benadrukt overigens dat de meeste horecagelegenheden in zijn gemeente zich "prima aan de regels houden".

Verzegeld

Het horecapand van café de Kade aan de Rijksweg is verzegeld. Wanneer het weer open mag is onbekend. De gemeente gaat met de ondernemer in gesprek over de voorwaarden voor een eventuele heropening.

Zie ook: Ons liveblog over het coronavirus

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: