Eerste stap aanleg noodfietspad Spijk

SPIJK - Bij de Ameidsedam in Spijk wordt vandaag de eerste stap gezet voor de aanleg van het noodfietspad langs de dijk. Er wordt een kant-en-klare brug geplaatst.

Inwoners van het dorp Spijk zitten te springen om het noodfietspad. Sinds deze zomer is de school in het dorp dicht en dat betekent dat veel kinderen over de drukke, gevaarlijke dijk naar Lobith of Tolkamer moeten fietsen. Veel ouders fietsen noodgedwongen mee of brengen hun kroost voor de veiligheid met de auto.

25 meter

Het fietspad zou voor begin van dit schooljaar klaar zijn, maar de aanleg werd vertraagd doordat een aanwonende bezwaar had ingediend tegen het fietspad. Dat bezwaar is na uitgebreid overleg met de gemeente Zevenaar inmiddels ingetrokken.

Als het weer mee zit, wordt begin december het beton voor het noodfietspad gelegd. Maar voor die tijd wordt er dus al een fietsbrug van 25 meter lang en 2,5 meter breed geplaatst bij de Ameidsedam.

De brug komt kant en klaar op een vrachtwagen aan en wordt door een grote kraan op zijn plek gehesen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Zevenaar duren deze werkzaamheden een paar uur.

De inwoners van Spijk hopen dat het fietspad na de kerstvakantie klaar is, maar ook dit is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
SPIJK GEMEENTE RIJNWAARDEN
Deel dit artikel: