Wie wint 20.000 euro? Stem op jouw favoriete sportplan

ARNHEM - 40.000 euro is er te verdelen door de drie beste sportplannen van Gelderland. En jij kunt meebepalen wie er met de prijzen vandoor gaan.

De provincie Gelderland, Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie hebben er flink wat geld voor over om inwoners van Gelderland in beweging krijgen. De winnaar van de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat krijgt liefst 20.000 euro om het plan te realiseren. Voor de nummers twee en drie is ieder 10.000 euro beschikbaar.

Uit de ruim zestig plannen heeft de jury - bestaande uit gedeputeerde Jan Markink, ex-volleyballer Bas van de Goor en rolstoelbasketbalster Bo Kramer - zeven kanshebbers gekozen. Vanaf vandaag tot 2 december 18.00 uur, kunnen Gelderse inwoners stemmen op hun favoriet en voor 50 procent meebepalen wie het prijzengeld in de wacht sleept.

De 7 genomineerden:

Stem hier op jouw favoriet.

Kerstspecial op tv

De winnaars worden bekendgemaakt in de Gelderland Sport Kerstspecial op 26 december. Bij deze special op Tweede Kerstdag staat Omroep Gelderland stil bij het bijzondere sportjaar 2020. Met indrukwekkende gesprekken en een heel bijzondere opnamelocatie.

Oud-wielrenner Maarten Tjallingii ontvangt bij de kerstboom volleybalster Lonneke Sloetjes die dit jaar met een sabbatical in elk geval voor even afstand nam van de topsport en BMX-wereldkampioen Twan van Gendt die in zijn eigen achtertuin een Olympische BMX-startbaan bouwde om te kunnen trainen na zijn ernstige blessure.

In de Gelderland Sport Kerstspecial komen nog veel meer gasten en indringende reportages langs. En niet te vergeten worden de drie winnaars bekend gemaakt. Wie gaat ervandoor met 20.000 euro om het beste plan verder uit te werken?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: