Gemeente Tiel sluit convenant met arbeidsbureaus

TIEL - De gemeente Tiel wil meer zicht krijgen op hoeveel arbeidsmigranten er in Tiel wonen. Daarom is er een convenant in het leven geroepen waarin men via uitzendbureaus afspraken maakt over het doorgeven van nieuwe of tijdelijke inwoners in Tiel. Nu is het al zo dat arbeidsmigranten die langer dan vier maanden in Nederland blijven zich verplicht moeten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Uit verschillende onderzoeken blijkt dat circa 50% dit op dit moment ook daadwerkelijk doet en 50% dus niet. Met dit convenant krijgt de gemeente meer inzicht in het aantal buitenlandse werknemers dat in Tiel woont.

De gegevens zijn niet alleen te gebruiken bij het opsporen van eventuele misstanden in de woonsituatie, maar ook belangrijk voor het huishoudboekje van de gemeente. Voor iedere ingeschreven inwoner ontvangt de gemeente namelijk een uitkering uit het Gemeentefonds waarmee algemene voorzieningen worden bekostigd in de stad.

De eerste uitzendbureaus die het convenant tekenen zijn VDU en Europlus. Een hele positieve ontwikkeling vindt Jeroen Stam van Europlus: "Zo wordt het kaf van het koren gescheiden, wij werken er als bedrijf graag aan mee."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARBEIDSMIGRANTEN TIEL GEMEENTE TIEL
Deel dit artikel: