Nieuws

Vrouw (81) uit Brummen krijgt half jaar cel in geruchtmakende misbruikzaak

De man werd met de 15-jarige jongen gevonden in een hotelkamer.
De man werd met de 15-jarige jongen gevonden in een hotelkamer. © Pixabay
BRUMMEN - Een 81-jarige vrouw uit Brummen is veroordeeld tot een half jaar celstraf voor het omkopen van getuigen in een strafzaak van haar broer. Hij werd bijna twee jaar geleden veroordeeld voor misbruik van een 15-jarige jongen in Nepal en voor het bezit van kinderporno.
Zijn beide zussen, eentje uit Brummen en eentje uit het Zuid-Hollandse Poortugaal, werden ervan verdacht dat ze tijdens de strafzaak het slachtoffer van hun broer geld boden om zijn verklaring in de zaak in te trekken. De familie van het slachtoffer wilde 60.000 dollar hebben, maar dat vonden de zussen te hoog. Ze gingen daarop de onderhandelingen aan, in de hoop hun broer vrij te krijgen.
De rechtbank heeft begrip dat de vrouw haar broer probeerde te helpen, maar niet over de manier waarop. Met de poging tot omkoping is een grens overschreden, aldus de rechtbank. Toch wijkt de rechtbank af van de officier van justitie. Dat heeft te maken met de hoge leeftijd van de vrouw.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!