Vuurwerk blijft uit bij grote politiecontrole langs A12

BABBERICH - Weggebruikers konden dinsdag zomaar staande worden gehouden op de grenspost langs de A12 bij Zevenaar. Daar heeft de politie namelijk vrachtwagens en bestelbussen gecontroleerd op het vervoeren van vuurwerk. Het leverde geen concreet resultaat op, maar de politie wilde voornamelijk een signaal afgeven.

Kijk hier naar de beelden van de controle. De tekst gaat daaronder verder.

Nu het landelijk vuurwerkverbod van kracht is en er geen vuurwerk in Nederland wordt verkocht, zoeken veel oudejaarsfans hun heil in het buitenland. Je mag vooralsnog tot 25 kilo vuurwerk vervoeren, maar dat levert dan bij de politie wel gefronste wenkbrauwen op, stelt coördinator Frans van der Wee: "Dan gaan er wel vragen gesteld worden waarom je dat bij je hebt. Het is natuurlijk een raar moment."

Vanaf 15 december komt er ook een verbod op het vervoeren van vuurwerk. De politie wilde de bestuurders daar op wijzen. "We staan hier nu vooral voor de grote vangsten", vertelt Robbert Hummelink, aanjager vuurwerkaanpak Oost-Nederland. "We willen ook mensen bewust maken van wat er gaat veranderen straks."

Bij de controles werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen. Mensen die werden aangehouden reageerden over het algemeen positief op de actie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
BABBERICH GEMEENTE ZEVENAAR
Deel dit artikel: