Nieuws

Wielrenner Fabio Jakobsen terug op de fiets na horrorcrash

De crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen.
De crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. © ANP
HEUKELUM - Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum heeft zijn eerste meters op de fiets gemaakt na zijn horrorcrash van afgelopen zomer. Dat laat hij weten met een bericht op Twitter, dat in korte tijd op al op duizenden likes kan rekenen.
Jakobsen kwam begin augustus ten val bij de finish van een etappe in de Ronde van Polen. Hij werd twee dagen kunstmatig in coma gehouden en geopereerd in een ziekenhuis in Polen. Daarna wachtte maanden van herstel van onder meer een hersenschudding en andere kneuzingen en verwondingen.
Op de foto is Jakobsen te zien met zijn vriendin Delore Stougje:
De wielrenner wil met het bericht de medisch specialisten bedanken die hem de afgelopen maanden hebben geholpen.

Nog een operatie

Jakobsen is nog lang niet klaar met zijn herstel. Een aantal weken geleden is hij geopereerd aan zijn gezicht, waarvoor een bot uit zijn bekken zijn gehaald. Als hij is aangesterkt, staat in 2021 de volgende operatie gepland. "En vanaf dan kan ik weer langzaam gaan trainen op de fiets", zei hij eerder.
Vanwege de crash werd Dylan Groenwegen onlangs nog negen maanden geschorst door de internationale wielerunie UCI. Hij veroorzaakte de zware val door sterk van zijn lijn af te wijken.