Wielrenner Fabio Jakobsen terug op de fiets na horrorcrash

HEUKELUM - Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum heeft zijn eerste meters op de fiets gemaakt na zijn horrorcrash van afgelopen zomer. Dat laat hij weten met een bericht op Twitter, dat in korte tijd op al op duizenden likes kan rekenen.

Jakobsen kwam begin augustus ten val bij de finish van een etappe in de Ronde van Polen. Hij werd twee dagen kunstmatig in coma gehouden en geopereerd in een ziekenhuis in Polen. Daarna wachtte maanden van herstel van onder meer een hersenschudding en andere kneuzingen en verwondingen.

Op de foto is Jakobsen te zien met zijn vriendin Delore Stougje:

De wielrenner wil met het bericht de medisch specialisten bedanken die hem de afgelopen maanden hebben geholpen.

Zie ook: Wielrenner Fabio Jakobsen komt met goed nieuws

Nog een operatie

Jakobsen is nog lang niet klaar met zijn herstel. Een aantal weken geleden is hij geopereerd aan zijn gezicht, waarvoor een bot uit zijn bekken zijn gehaald. Als hij is aangesterkt, staat in 2021 de volgende operatie gepland. "En vanaf dan kan ik weer langzaam gaan trainen op de fiets", zei hij eerder.

Vanwege de crash werd Dylan Groenwegen onlangs nog negen maanden geschorst door de internationale wielerunie UCI. Hij veroorzaakte de zware val door sterk van zijn lijn af te wijken.

Zie ook: Wielrenner Groenewegen 9 maanden geschorst na horrorcrash Jakobsen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HEUKELUM GEMEENTE WEST BETUWE
Deel dit artikel: