51 e-mails in twee dagen: Nijmegenaar bestraft voor stalken ex

NIJMEGEN - Een 26-jarige man uit Nijmegen is dinsdag veroordeeld voor stalking van zijn ex-vriendin. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur.

De man viel zijn ex-vriendin ruim een jaar veelvuldig lastig, met name door een constante stroom van e-mailberichten aan. Zo stuurde hij twee jaar geleden in twee dagen tijd 51 e-mails.

Die berichten hadden overwegend een kwetsende en nare inhoud. Soms waren ze ronduit bedreigend. Zo meldde hij zijn ex aan bij coöperatie De Laatste Wil. Dit is een coöperatie voor levensbeëindiging van volwassenen.

De Nijmegenaar ging bovendien een keer 's nachts naar de woning van het slachtoffer. Hij bonkte op de ramen en schreeuwde bedreigende en intimiderende teksten.

Stopbrief

De politie reikte hem een stopbrief uit, waardoor hij wist dat contact met zijn ex niet meer mag. Desondanks ging hij er mee door. Pas nadat hij was aangehouden stopte het lastigvallen van het slachtoffer.

Zijn ex-vriendin is gediagnostiseerd met PTSS, is verhuisd en moest haar studie tijdelijk stilleggen. De man mag vijf jaar lang geen contact met haar opnemen. Doet hij dat wel, dan moet hij voor elke overtreding zeven dagen de cel in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: