Man uit Apeldoorn overvalt supermarkt met ijzeren staaf om drugsverslaving te stillen

APELDOORN - Een 39-jarige drugsverslaafde uit Apeldoorn heeft eind juli een gewapende overval gepleegd op een supermarkt in zijn woonplaats. Daarnaast pleegde hij zes winkeldiefstallen om aan geld voor drugs te komen. De rechtbank heeft hem daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Met een ijzeren staaf in zijn handen stapte hij de supermarkt binnen en eiste hij al dreigend geld van de medewerkers. Van zijn buit kocht hij meteen drugs om zijn verslaving te stillen. Hetzelfde deed hij met de buit van de andere winkeldiefstallen. De man is dertien jaar afgekickt geweest van zijn verslaving, maar was recentelijk weer teruggevallen.

Om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt heeft de rechter allerlei bijzondere voorwaarden opgelegd. Zo moet de man zich melden bij de reclassering, moet hij verplicht worden opgenomen en moet hij zich houden aan een drugsverbod in combinatie met urinetesten.

Proeftijd

Aangezien de man de diefstallen pleegde terwijl hij nog een proeftijd had lopen, moet hij drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf alsnog uitzitten.

De man uit Apeldoorn moet tot slot een schadevergoeding van 800 euro betalen aan één van de slachtoffers van de overval op de supermarkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!