Wageningen zoekt burgemeester voor 'wereldstad in zakformaat'

WAGENINGEN - De zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Wageningen is officieel gestart. Dinsdagavond nam de Gelderse Commissaris van de Koning John Berends de profielschets in ontvangst voor de opvolger van vertrekkend burgmeester Geert van Rumund

"De nieuwe burgemeester van Wageningen is empathisch, betrokken en verbindend maar ook besluitvaardig”, vat de raadslid Merel Tieland namens de gemeenteraad de perfecte kandidaat samen. Daarna overhandigde ze de profielschets aan de commissaris.

Wereldstad in zakformaat

Van Rumund legt na vijftien jaar het burgemeestersambt neer. Op 1 juni moet zijn opvolger beginnen. Maar wat moet die opvolger in huis hebben? Dat staat in de “profielschets burgemeester voor een wereldstad in zakformaat”. Die is opgesteld samen met burgers van Wageningen. Bijna 800 mensen vulden een enquête in.

De nieuwe burgemeester is naast "verbindend" bij voorkeur ook "iemand die zich moeiteloos beweegt in de kennisintensieve wereld van wetenschap, onderwijs en onderzoek".

Vacature online

Vrijdag wordt de vacature voor burgemeester van Wageningen online geplaatst en kunnen belangstellenden solliciteren. Berends bespreekt de sollicitaties vervolgens met een vertrouwenscommissie van de gemeenteraad en maakt daaruit een selectie. Naar zijn verwachting blijven er acht tot tien kandidaten over.

Buiten de politiek

Berends zoekt de nieuwe burgemeester ook graag buiten de politiek. Uiterlijk in april moet duidelijk zijn wie de nieuwe burgemeester van Wageningen wordt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WAGENINGEN GEMEENTE WAGENINGEN
Deel dit artikel: