Vier arrestaties in Geitenkamp, politie staat vanavond opnieuw paraat

ARNHEM - Bij de ongeregeldheid in de Arnhemse wijk Geitenkamp zijn maandagavond vier mensen gearresteerd. Drie van hen hadden vuurwerk bij zich en de vierde zou zich schuldig hebben gemaakt aan belediging, meldt de politie.

De onrust en vuurwerkoverlast houdt de wijk al bijna een week in de greep. Groepen voornamelijk jongeren gaan de straat op om te gooien met zware knallers als nitraten en cobra's. Er worden ook brandjes gesticht en vernielingen gepleegd.

De onrust in de Geitenkamp trekt ook inwoners van andere wijken aan. In totaal zijn er nu elf arrestaties verricht.

Protest tegen vuurwerkverbod

De jongeren zouden volgens de politie en burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem zijn opgestookt door berichten op sociale media om te protesteren tegen het vuurwerkverbod dat het kabinet heeft ingesteld. Marcouch heeft geen enkel begrip voor de onruststokers en noemt het 'ontoelaatbaar wat daar gebeurt'.

De politie was maandagavond zeer opvallend aanwezig in de Geitenkamp. Dat gaat dinsdagavond zo nodig weer gebeuren volgens een woordvoerster. Er is volgens haar voortdurend contact met de gemeente om 'de zaak goed onder controle te houden'.

Ook sociale wijkteams en jongerenwerkers lopen rond om ouders aan te spreken op het gedrag van hun kind.

Zie ook: Politiemacht houdt Arnhemse wijk onder controle: 'Wacht maar tot ze weg zijn'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEMEENTE ARNHEM ARNHEM
Deel dit artikel: