Nieuws

Goedkoop parkeren in Nijmegen? Winkel dan 's ochtends

Parkeergarage Eiermarkt
Parkeergarage Eiermarkt © Google Street View
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gaat bezoekers in december stimuleren om op minder drukke momenten kerstinkopen te doen. Parkeren kost dan in vier parkeergarages in de ochtend nog 50 cent per uur.
Het verlagen van de parkeerkosten is een idee van het Huis voor de Binnenstad, dat de gemeente Nijmegen vroeg om in de ochtend daltarieven in te voeren. Op die manier moet de bezoekersdruk in de middagen en het weekend worden weggenomen.

Lichtobjecten en citygame

Aan het eind van de middag en in de avond is een route van lichtobjecten door de binnenstad te lopen, en kunnen bezoekers een citygame spelen. De gemeente verwacht dat mensen dat vooral ’s avonds zullen doen. "Dit helpt met het spreiden van bezoekers, want die komen dan niet meer midden op de dag", zegt wethouder Monique Esselbrugge.
De parkeertarieven worden op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur verlaagd in de Mariënburg, Kelfkensbos, Keizer Karel en Eiermarkt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!