'Meer jongeren met psychische klachten door corona'

WARNSVELD - Vooral onder de jongvolwassenen is tussen april en november de psychische ongezondheid sterk toegenomen vanwege de coronapandemie. Dat blijkt uit de vijfde coronapeiling van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

De peilingen worden elke twee maanden gehouden en zijn een vast onderdeel bij de GGD, legt epidemioloog Caroline Timmerman uit op Radio Gelderland. "Ook in de 'gewone' tijd monitoren we de bevolking, maar juist nu vinden we het extra belangrijk."

Volgens haar gaat het gemiddeld genomen nog goed met het deel van de Gelderse bevolking: "In elke peiling die we gedaan hebben valt ons op hoeveel veerkracht er is in de bevolking. Negentig procent probeert zo normaal mogelijk door te leven. "

Ze ziet echter wel een stijgend probleem bij de jongvolwassenen. Zij ervaren vaker dan de oudere leeftijdsgroepen gevoelens van angst, stress, verveling en eenzaamheid. Acht op de tien jongvolwassenen geven aan dat ze 'het allemaal lang vinden duren'. Ze missen het afspreken met familie en vrienden en het (erop) uitgaan. Bovendien blijkt dat door corona hun financiële situatie vaker is verslechterd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WARNSVELD GEMEENTE ZUTPHEN
Deel dit artikel: