Nieuws

Geld weg na verlies portemonnee

Wie is deze man die pint met de pas van een ander?
Wie is deze man die pint met de pas van een ander? © politie/Bureau GLD
WAGENINGEN - In Wageningen raakt iemand een portemonnee kwijt, het is niet zeker of dat door een zakkenroller komt of door domweg verlies van de beurs. Maar de gevolgen voor het slachtoffer zijn groot.
De portemonnee raakt op zaterdag 20 juni kwijt. Dat is ook de dag dat deze jongeman in Wageningen bij de servicebalie verschijnt van de Jumbo aan de Tarthorst. Hij neemt geld op met de bankpas van zijn slachtoffer. Korte tijd later pint de man tientallen euro’s bij een benzinestation aan de Churchillweg.
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Portemonnee kwijt en meteen haalt iemand geld van de rekening.
De politie waarschuwt voor zakkenrollers. “Wees ervan bewust dat mensen het op je geld en tas hebben voorzien”, zegt woordvoerder Jennifer Schoorlemmer, “en stop waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg, het liefst achter een rits of dicht op je lichaam. Op de website van de politie hebben we een thema gewijd aan zakkenrollen.”
De politie schat dat de verdachte die hier geld van de rekening van het slachtoffer haalt rond de 20 jaar oud is.
Kun je de politie helpen deze zaak op te lossen? Bel dan 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het bijbehorende zaaknummer is: 2020286245. Hier vind je verder een tipformulier van de politie.