Grijze container toch iedere maand aan de straat in Lochem

LOCHEM - Inwoners van Lochem kunnen toch hun restafval iedere vier weken aan de straat zetten. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Het college wilde toe naar een keer in de acht weken, maar daar stak de raad een stokje voor.

Het is een van de veranderingen in het Afval- en Grondstoffenplan van de gemeente Lochem voor de komende jaren dat maandagavond werd aangenomen. Het voorstel van het college is op verschillende punten gewijzigd. Alleen GroenLinks kan niet met die wijzigingen leven en stemde daarom tegen het voorstel.

BEST-tas en afvalcoach verdwijnen

Wat volgend jaar verdwijnt, is de BEST-tas. Dit is een tas waarin mensen onder andere kleine elektrische apparaten, boeken en speelgoed kunnen doen. Voor de gemeente is dit een duur inzamelmiddel.

Volgens PvdA, CDA en Meedenken met Lochem zijn er voldoende alternatieven. Zo kunnen mensen hun spullen verkopen of naar een kringloopwinkel brengen. Het voorstel van de partijen werd aangenomen. De tas verdwijnt op 1 april volgend jaar.

Lochem stopt ook met de afvalcoach. Volgens de raad weten mensen inmiddels goed wat ze moeten doen om hun afval te scheiden en daarom heeft de coach geen toegevoegde waarde meer. De kosten worden in minder gebracht op de afvalstoffenheffing.

Stort bij wijze van proef vaker open

Om Lochemmers nog meer service te bieden worden de openingstijden van de afvalbrengpunten volgend jaar, als proef, verruimd. Inwoners kunnen nu overdag en op zaterdagochtend hun afval kwijt. Het voorstel om een proef te houden om die openingstijden te verruimen, werd aangenomen.

Zie ook: Grijze en groene container minder vaak geleegd in Lochem

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
LOCHEM GEMEENTE LOCHEM
Deel dit artikel: