Hans van Zetten stopt met onmiddellijke ingang bij NOS

ERMELO - Turncommentator Hans van Zetten stopt met onmiddellijke ingang bij de NOS. Dat is zojuist bekend gemaakt. De commentator kreeg gedoe met zijn werkgever over uitsprakenĀ  die hij deed in 2011.

De Ermelose turncommentator moest met de hoofdredactie van NOS Sport in gesprek. Dit naar aanleiding van een artikel in sporttijdschrift Helden. Daarin staat dat Van Zetten zich een aantal jaar geleden heeft bemoeid met een onderzoek van een turnzaak in 2011. Hij verzette zich tegen acties die een einde moesten maken aan wangedrag van turntrainers.

De commentator liet zich daarnaast ook denigrerend uit over turnsters die door hun trainers geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld. 

De hoofdredacteur van NOS Sport zou volgens de Volkskrant in een interne mail gezegd hebben dat Van Zetten als privépersoon handelde en dat hij bovendien 'niet bepalend is' voor de journalistieke koers. Daarop vreesden sommige redactieleden dat de kwestie daarmee te gemakkelijk zou worden afgedaan. Uiteindelijk kost de kwestie de turncommentator dus 9 jaar later de spreekwoordelijke kop.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ERMELO GEMEENTE ERMELO
Deel dit artikel: