Uitstekend NEC speelt Jong AZ van de mat en wint overtuigend

WIJDEWORMER - NEC is weer wat ingelopen op de ploegen die strijden om rechtstreekse promotie naar de eredivisie. De Nijmegenaren wonnen uit tegen Jong AZ met 3-0 en dat was dikverdiend.

NEC begon uitstekend in het sfeerloze Wijdewormer. Ayman Sellouf, Elayis Tavsan en Terell Ondaan waren direct dreigend. En binnen een kwartier schoot Ayman Sellouf de bal in de kruising na goed voorbereidend werk van Rangelo Janga.

NEC'er Ayman Sellouf na de openingstreffer Foto: Broer van den Boom

NEC blijft overeind

Daarna ontwikkelde AZ, met in de basis onder meer oud-NEC'er Ferdy Druijf, veel druk. Doelman Norbert Alblas had een uitstekende redding in huis na een uithaal van Taabouni. Maar NEC bleef verder prima overeind en kwam er ook gevaarlijk uit. Na een afgemeten voorzet van Souffian El Karouani kopte Elayis Tavsan raak: 0-2.

Feest na de 0-2 met El Karouani in de hoofdrol Foto: Broer van den Boom

Tweede helft

Jong AZ drong na rust wel aan, maar daar was NEC niet van onder de indruk. Het elftal speelde echt als een team en kwam er meerdere malen gevaarlijk uit. Tavsan pegelde na een fraaie individuele actie tegen Reus op. Op aangeven van Tavsan pegelde Ondaan op de vuisten van Reus. Janga kopte nog op de kruising na een mooie voorzet van Syb van Ottele. De logische 0-3 kwam er ook, Tavsan rondde af in de rebound na een schot van Sellouf.

NEC heeft weer reden tot feestvreugde Foto: Broer van den Boom

Enigszins in het spoor

Daarna gebeurde er weinig meer. Door deze overwinning komt NEC weer enigszins in het spoor van de ploegen die strijden om rechtstreekse promotie. Het gat met koploper Almere City is nu zes punten en op Cambuur en De Graafschap staat NEC vier punten achter. Met vier ploegen uit de onderste regionen op het programma de komende weken kunnen de Nijmegenaren wellicht verder inlopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!