'Leg uw ring maar op het aanrecht'; sluwe babbeltruc lukt in Ede

EDE - In Ede is een bejaarde vrouw bestolen van haar sieraden door een sluwe babbeltruc van twee mannen. Die vertelden dat ze de waterkwaliteit in haar huis moesten controleren. De mannen vroegen de vrouw haar ringen af te doen en op het aanrecht te leggen. Even later waren de mannen verdwenen, samen met de ringen.

De beide mannen belden vrijdag in de omgeving van de Klein Haversteeg in Ede aan met hun babbeltruc. Om de waterkwaliteit te meten moest de vrouw zogenaamd haar ringen afdoen en haar handen wassen. De mannen gedroegen zich opdringerig, aldus de politie.

De verdachten zijn een blanke man van ongeveer 1,65 meter lengte, met een normaal postuur en warrig zwart haar. Hij droeg een wit jack met een blauwe spijkerbroek en witte schoenen. Verdachte nummer twee had een Noord-Afrikaanse uiterlijk en een en stevig postuur. Hij droeg zwarte kleding en is ongeveer 1,80 meter lang.

De politie is op zoek naar meer informatie over de verdachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: