Nieuws

Motorclub Black Sheep in Ede wil eerherstel na 'onterechte inval'

Motorclub Black Sheep in Ede heeft een klacht ingediend tegen politie en justitie voor de 'onterecht inval' in het clubhuis in Ede.
EDE - Motorclub Black Sheep in Ede heeft een klacht ingediend tegen politie en justitie voor de 'onterecht inval' in het clubhuis in Ede.
Ook is er aangifte gedaan wegens laster en smaad.
Medewerkers van politie en Defensie gingen vorige maand het pand aan de Langekampweg binnen na een tip dat er wapens zouden liggen, maar er werd niks gevonden. De club liet toen al weten zich te beraden op juridische stappen. De leden zijn het zat door politie en justitie als Outlaw Motor Gang te worden bestempeld.
Black Sheep, dat benadrukt niet crimineel te zijn, heeft nu juridische acties in gang gezet. Zo willen de leden dat de onlangs opgestapte minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wordt vervolgd voor laster en smaad. 'Door het moedwillig stigmatiseren is de eer en goede naam van de club onherstelbaar beschadigd', zegt hun advocaat Michael Ruperti.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!