Nieuws

Treinstoring door rijp Ede was 'onverwacht en uitzonderlijk'

EDE - De situatie op het spoor tussen Ede-Wageningen en Barneveld zondagwas volgens ProRail 'onverwacht en uitzonderlijk'.
Doordat er rijp op de bovenleidingen was ontstaan, konden treinen urenlang niet op het traject rijden.
ProRail controleert in de wintermaanden constant op rijpvorming op de leidingen. Door de winterse temperaturen kan er namelijk een laagje ijs op de bovenleidingen ontstaan, waardoor stroomtoevoer naar de treinen niet meer mogelijk is en treinen niet meer goed kunnen rijden.
Stroomvoorziening was niet in orde

Zondagochtend was het treinverkeer op het traject tussen Ede-Wageningen en Barneveld zelfs al op gang gekomen. Maar later op de ochtend merkte één van machinisten dat de stroomvoorziening bij zijn trein niet goed in orde was.
Volgens ProRail was de temperatuur onverwacht en heel lokaal gedaald waardoor er rijp op de bovenleidingen ontstond. ProRail zette daarop een schraaptrein in. Daarmee wordt het ijslaagje van de bovenleiding geschraapt. Volgens ProRail gebeurt dit zelden en is zo'n situatie niet te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!