Medaille voor held ('geen Superman') Westervoort

WESTERVOORT - Hij voelt zich nog steeds geen held, maar hij is het wel.

Stephan Gerritsen uit Westervoort die vorig jaar met gevaar voor eigen leven een vrouw van het spoor redde, is woensdag geëerd. Hij kreeg een bronzen medaille van de Stichting Carnegie Heldenfonds.

Gerritsen zag dat een vrouw met haar auto vast kwam te zitten op de spoorwegovergang bij de Nordlaan. De spoorbomen kwamen al naar beneden. Gerritsen probeerde de auto er af te duwen, maar dat lukte niet.

'Ik dacht toen, ze moet zo snel mogelijk de auto uit. Ik heb haar bij haar arm gepakt en heb haar geholpen met uitstappen. We waren het spoor nog niet af toen de trein langs kwam sjezen,' aldus Gerritsen destijds. Van de auto bleef weinig over.

Met slachtoffer gaat het nu goed

Gerritsen ontving woensdag de onderscheiding uit handen van burgemeester Arend van Hout. Een dag na zijn daad voelde hij zich geen held en dat is nog steeds zo. 'Daar ben ik te nuchter voor. Ik blijf het iets normaals vinden, iets wat je hoort te doen. Ik zie me nog steeds niet als een Superman.'

Gerritsen heeft nog steeds contact met de vrouw. Hij sprak haar woensdag nog even. 'Ze heeft er een hoop last van gehad, maar het gaat heel goed met haar. Ik ga zaterdag bij haar op de koffie. Ik hoop dat het contact blijft.' Voor de vrouw is Gerritsen wel een held, hoorde hij woensdag opnieuw. 'Ze is heel dankbaar.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
Westervoort Nieuws
Deel dit artikel: