Nieuws

Oefenwedstrijd NEC afgelast door rellende Belgische supporters

Oefenwedstrijd NEC afgelast door rellende Belgische supporters
De wedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot is afgelast na rellen die veroorzaakt werden door supporters van de Belgische club.
GROESBEEK - De wedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot is afgelast na rellen die veroorzaakt werden door supporters van de Belgische club.
Het gebeurde op het terrein van De Treffers in Groesbeek. Er zijn vijf gewonden gevallen, waarvan er twee naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. De politie heeft niemand aangehouden.
"Zo'n 70 tot 80 fans van Germinal Beerschot kregen eerst onderling ruzie", verklaart manager operations Jan Bluyssen van NEC. "Het escaleerde en ze kwamen het veld op, waarbij ze zelfs onze spelers belaagden. Toen konden we helaas niks anders doen dan overgaan tot afgelasting, want zeker op dit complex was de situatie moeilijk nog in de hand te houden."
NEC had al extra maatregelen genomen. "In plaats van de gebruikelijke vier stewards hadden we er veertig ingezet. Onze supporters gedroegen zich prima, dat wil ik wel even benadrukken", aldus Bluyssen.