Wethouder Maasdriel: autobrand geen aanslag

HEDEL - De auto van wethouder John Leijdekkers (PvdA) van Maasdriel in Hedel is in de nacht van zondag op maandag uitgebrand.

De bestuurder kan zich niet voorstellen dat het om een aanslag gaat.

De auto stond op de oprit van de woning van de wethouder aan de Westenakker. Buren ontdekten de brand. Toen de brandweer arriveerde stond de wagen in lichterlaaie. Het vuur dreigde de woning te bereiken, enkele ruiten waren door de hitte al gesneuveld.

Gejoel en geschreeuw

De brandweer was de brand snel meester. Een tweede auto op de oprit raakte flink beschadigd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Ook wordt er buurtonderzoek gedaan. In de wagen lag promotiemateriaal van de PvdA. Dat is ook allemaal in vlammen opgegaan. Een buurvrouw laat weten dat ze voor de brand gejoel en geschreeuw heeft gehoord.

Geweld vanwege functie

Vorige week meldde Nieuwsuur dat één op de drie raadsleden het afgelopen jaar weleens in aanraking is gekomen met agressie of geweld vanwege hun functie. Het programma noemde de Drutense wethouder Michel Lepoutre als voorbeeld. Een paar weken geleden werd zijn voordeur met een bijl bewerkt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: