Nieuws

Koolhof schrijft geschiedenis met eindzege in ATP Finals

Nikola Mektic en Wesley Koolhof (rechts).
Nikola Mektic en Wesley Koolhof (rechts). © ANP
ARNHEM - Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven heeft zondag de finale van de ATP Finals in Londen op zijn naam geschreven. De 31-jarige Koolhof rekende samen met zijn Kroatische dubbelpartner Nikola Mektic af met Jürgen Melzer en Édouar Roger-Vasselin.
De eerste set in Londen werd met 6-2 een prooi voor Koolhof en Mektic. Melzer en Roger-Vasselin grepen daarna de tweede set met 3-6. In de allesbeslissende tie-break die volgden speelden Koolhof en Mektic zich het eerst naar 10 punten (10-5). De ontlading was daarna groot bij de winnaars, die elkaar dolgelukkig in de armen vielen.
De zege in de ATP Finals is de grootste overwinning voor Koolhof in zijn carrière. Eerder pakte hij in het dubbelspel titels in Bulgarije, Oostenrijk, Sydney, Brisbane en Qatar. In totaal speelde hij liefst twintig finales. Afgelopen zomer stond hij nog, samen met Mektic, in de finale van de US Open. Die ging verloren.

Vierde Nederlander

Koolhof is pas de vierde Nederlander die erin slaagt het dubbelspel in de ATP Finals te winnen. Jean-Julien Rojer (2015) en het duo Jacco Eltingh/Paul Haarhuis (1993 en 1998) gingen hem voor. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!