Woning overleden Cees J. blijkt drugspand

ARNHEM - Een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem is gesloten, nadat bleek dat binnen een hennepkwekerij stond. Het gaat om de woning waar Cees J. zaterdagochtend ernstig gewond gevonden werd. Hij overleed later. Burgemeester Ahmed Marcouch sloot het pand zondagmiddag na de vondst van de kwekerij.

Volgens De Telegraaf gaat het om 300 wietplanten en is er ook een wapen aangetroffen. De gemeente laat weten dat er illegaal stroom werd afgetapt en dat er een 'kweektent' was. 

Zie ook: Arnhemse moorden zouden gaan om financieel conflict: 'Hij is erin geluisd'

De dood van J. wordt in verband gebracht met twee moorden die vrijdag in Arnhem en Amersfoort werden gepleegd. Mogelijk zou J. daarbij betrokken zijn geweest, voordat hij zichzelf van het leven beroofde. J. was eerder verdachte in een zaak rondom drugstransporten. Daar werd hij van vrijgesproken.

'Onbeschrijfelijke impact'

Burgemeester Marcouch: "De heftigheid van het incident en de illegale praktijken die er plaatsvonden zijn voor mij reden om het pand spoedeisend en voor onbepaalde tijd te sluiten. Het geweld en de dood van de twee mannen heeft ons in Arnhem opgeschrikt, zorgt voor een onbeschrijfelijke impact op de omgeving en ondermijnt en ontwricht het gevoel van veiligheid van mensen."

Zie ook: Moorden in Arnhem: dit is wat we tot nu toe weten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politie Politiek Nieuws
Deel dit artikel: