Zwaar getroffen Heerde steekt kaarsjes aan op speciale zondag

HEERDE - In de Kruiskerk in Heerde wordt vandaag Eeuwigheidszondag gevierd. Overledenen uit de gemeente worden tijdens een speciale dienst herdacht. Dit jaar zijn het er extra veel, vanwege corona.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Dominee Jack Weststrate spreekt van een bijzondere dag. "De protestantse kerk heeft vaak dienst en gaat dan op slot. We houden nu de kerk open. Dat hebben we nog nooit eerder gedaan, de kerk zo openstellen." Belangstellenden kunnen in de kerk een kaarsje branden voor iemand die overleden is. De kerk is daarvoor de hele dag geopend. "Mensen kunnen gewoon even bezinnen in alle rust en stilte en aan hun dierbaren denken."

Weststrate vindt het erg belangrijk om de deur open te stellen. "Verlies is heel vervelend. Als je dat met elkaar kan delen, en elkaar daarbij in de ogen kan kijken, helpt dat met het rouwproces."

Tijdens de diensten werden de namen van de gemeenteleden genoemd en waren er speciale herdenkstenen voor nabestaanden. Vanwege corona waren er dertig mensen aanwezig. De kerk houdt daarom zondagavond nog een extra dienst. Normaal zitten er driehonderd mensen in de kerk.

Heerde in het hart getroffen

De gemeente Heerde is hard getroffen door corona. Er worden deze zondag negentien mensen herdacht. En niet alleen de protestantse kerk is geraakt, ook het koor heeft afscheid moeten nemen van vele leden. De burgemeester van Heerde stopte eerder dit jaar bovendien, omdat ze na een besmetting met het coronavirus haar werk niet meer kon uitvoeren. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Corona Gemeente Heerde Heerde Nieuws
Deel dit artikel: