Paul rijdt al 43 jaar op de trolleybus: 'Het is heerlijk werk'

ARNHEM - Ga je met de bus in Arnhem? Dan is de kans groot dat je in een trolleybus stapt. Arnhem is de enige stad in de Benelux die nog trolleybussen gebruikt en buschauffeur Paul Harms vindt dat geweldig. Hij rijdt al 43 jaar met veel plezier in de Gelderse hoofdstad rond.

In het programma I Love de Achterhoek maken ras-Achterhoekers Willem te Molder en Frans Miggelbrink een ritje met de Arnhemse buschauffeur. "Toen ik als klein kind in Arnhem kwam met papa en mama, stonden alle trolleybussen bij het station. Wij hadden maar een bus bij ons", lacht hij.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Rustiger en stiller

Volgens buschauffeur Paul zitten er veel verschillen tussen een 'normale' bus en een trolleybus. "De trolleybus is rustiger en stiller. Ook is hij wat comfortabeler en veert hij beter", legt hij uit. 

Een beperking is natuurlijk wel dat je alleen onder de bovenleiding kan rijden. Soms pakken de chauffeurs een weg waar die niet boven zit. "Dat komt wel eens voor, maar is mij gelukkig nog nooit gebeurd."

Hart voor de trolleybus

De Arnhemmers hebben een hart voor de trolleybus. "Er was een periode dat ze heel trots waren op de bussen. Er zit een typische lucht in de bussen, dat is herkenbaar." Paul denkt dat de trots er nog steeds wel is, in de trolleystad van Nederland.

Bekijk hieronder de hele uitzending van I Love de Achterhoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: