'Ik kan de wc niet doortrekken', Jan test wijkcentrum

WIJCHEN - Een dorpshuis of wijkcentrum is er voor iedereen, dus ook voor mindervaliden. Daarom test Jan Troost voor het programma 'Dorpshuis van het Jaar' de dorpshuizen uit de finale. Deze week was het wijkcentrum in Wijchen-Zuid aan de beurt.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Bij de uitgang stuit Jan al op een stikker van het CIGW. "Dat betekent dat het lokale gehandicaptenplatform hier actief is. Dat is heel belangrijk", aldus Troost. "Je ziet ook dat hier een geleidelijn ligt. Volgens mij de enige in Wijchen, maar dat maakt niet uit", grapt hij.

Er zijn nog wel wat kleine aanpassingen nodig in het wijkcentrum, volgens de toegankelijkheidsexpert. Het toilet is vaak een grote uitdaging. Jan kan in zijn rolstoel er goed naast gaan staan, wat een pluspunt is.

Maar er is wel een ongemakkelijke hindernis. "Ik kan niet doortrekken, de knop zit te hoog." Daardoor moet een mindervalide die er niet bij kan altijd iemand vragen om dat voor hem of haar te doen.

Bekijk hieronder de hele uitzending van Dorpshuis van het Jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: