Jongerenlintje voor Wijchense Stijn van Hemert

WIJCHEN - Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Wijchen heeft vrijdagmiddag een Jongerenlintje uitgereikt aan de 16-jarige Stijn van Hemert. Vanwege de corona-maatregelen vond de uitreiking plaats in klein gezelschap. Op 6 april verrichtte Stijn een heldendaad. Burgemeester Van Beek zegt heel trots te zijn op zulke dappere jongeren in Wijchen.

Stijn was op die dag in de buurt van het Wijchens Meer, vlak bij de Blauwe Hof. Daar was een moeder met twee kinderen aan het fietsen. Een van die twee kinderen remde te laat en reed zo het water in. Stijn zag het jongetje spartelen, bedacht zich geen seconde en ging het water in. De jongen klampte zich aan Stijn vast en werd zo naar de kant gebracht. De jongen kon waarschijnlijk niet zwemmen.

Hoogzwanger

De moeder van de jongen was hoogzwanger en ook al het water in gegaan maar kon niet veel doen. Ze was behoorlijk overstuur. Stijn hielp haar het water uit en pakte ook nog de fiets van de jongen. Kletsnat kwam hij thuis aan. Hij deelde zijn avontuur op Facebook, waar veel complimenten binnenstroomden.

Grote held

Zijn kordate optreden is voor de burgemeester aanleiding een lintje toe te kennen. Ze noemt Stijn een grote held omdat hij als 16-jarige jongen zonder eigen belang deed wat op dat moment nodig was. "Een voorbeeld voor velen".

Maandag was het de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Vandaar dat Wijchen op deze dag het lintje uitreikte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: