Grote groep jongeren zorgt voor overlast, tientallen bekeuringen uitgedeeld

BARNEVELD - De politie heeft in Barneveld donderdagavond meer dan twintig bekeuringen uitgedeeld en een aanhouding verricht onder een groep van zo'n vijftig jongeren. De groep zou uit zijn geweest op een vechtpartij met een andere groep jongeren.

De politie kreeg maandag door dat jeugd uit het dorp met elkaar op de vuist wilde gaan. Daar werd op geacteerd en de politie heeft geprobeerd de situatie dusdanig te behandelen dat de vechtlust zou verdwenen. Dat bleek niet het geval en donderdag werd wederom duidelijk dat de groepen op een confrontatie uit waren.

Daarop schoot de politie, in samenwerking met jongerenwerkers, in actie en wist één groep van een confrontatie af te praten. De andere groep hield zich echter op in een tunnel aan de Rietberglaan. De politie wist hen rond 20.15 uur in te sluiten en ondervroeg ze. De jongeren hielden zich niet aan de coronaregels en niet iedereen kon zich identificeren, laat een politiewoordvoerder weten.

Aanhouding

Een 15-jarige jongen werd aangehouden, omdat hij zes messen op zak had. Bij een ander werd vuurwerk in beslag genomen. Met wie de jongeren op de vuist wilden, is niet duidelijk.

"Het is onrustiger in Barneveld als het gaat om jongeren die ruzie met elkaar zoeken", licht de politie toe. "Dat is van de laatste tijd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: