Zwaar vuurwerk in beslag genomen in Arnhem: 'Als we het horen, zullen we proberen je te pakken'

ARNHEM - De politie heeft donderdagavond meerdere aanhoudingen verricht in en rondom de wijk Geitenkamp in Arnhem na vele meldingen van vuurwerkoverlast. Ook zijn meerdere mensen bekeurd en er is zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Burgemeester Ahmed Marcouch geeft aan dat de actie valt binnen de striktere aanpak van overlast in enkele Arnhemse wijken. "We zijn al een aantal maanden bezig met de intensivering van de aanpak van die onveiligheid", aldus Marcouch. 

De buurt reageert wisselend op de politiecontrole. De tekst gaat verder onder video.

Daar valt ook het afsteken van vuurwerk onder, dat dit hele jaar verboden is. "Steek geen vuurwerk af, want het is illegaal", is de dringende oproep van de burgmeester. "Als we het horen en als we meldingen krijgen, dan zullen we proberen je te pakken."

De controles zoals die in Geitenkamp zullen vaker uitgevoerd worden, laat de politie Arnhem-Noord weten. De politie wijst er verder op dat er maximaal zes jaar celstraf staat op het in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: