Matig NEC verzuimt te winnen tegen tien man van Roda JC

NIJMEGEN - NEC heeft verzuimd om zich echt te melden in de strijd om directe promotie. Thuis tegen Roda JC kwamen de Nijmegenaren niet verder dan 1-1. Syb van Ottele miste vlak voor tijd een strafschop.

Bij NEC keerden Norbert Alblas, Rens van Eijden en Javier Vet terug na een corona-besmetting. De 18-jarige Nijmegenaar Syb van Ottele behield zijn basisplaats centraal achterin. Roda was aanvankelijk de bovenliggende partij, maar NEC kwam na een kwartier wat beter in de wedstrijd. Na goed inschuiven werd Van Ottele aangetikt en kreeg NEC een vrije trap. Elayis Tavsan nam die aardig, maar Santos kon redden.Syb van Ottele (foto: Broer van den Boom)

Geknoei bij de 0-1

NEC overtuigde niet, maar had via Tavsan nog wel een aardige kans, al had de vleugelspits beter niet voor eigen succes kunnen gaan. Jonathan Okita werd na een half uur al gewisseld vanwege een lichte blessure, Rangelo Janga verving hem. Na een slechte verwerkte hoekschop kwam Roda voor via Luijckx. Daarna bakte NEC er tot het rustsignaal helemaal niks meer van.

Na rust zette NEC wat meer aan, maar miste Terell Ondaan een opgelegde kans. Na een charge op Tavsan kreeg Alberg rood.

Tegen tien man kon NEC nog meer druk zetten. Met Thomas Beekman en Anton Fase als invallers speelde de ploeg eigenlijk met vijf aanvallers. Maar NEC creëerde geen echte kansen. Toch viel de 1-1. Nadat Roda een hoekschop niet weg kreeg, kopte Beekman raak. De invaller versierde even later een strafschop, maar die werd gemist door Syb van Ottele.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: