De Graafschap verliest kraker van beter Cambuur en raakt koppositie kwijt

DOETINCHEM - De Graafschap heeft de topper tegen SC Cambuur verloren. Op de Vijverberg werd het 0-2. De ploeg van Henk de Jong passeerde de club uit Doetinchem op doelsaldo.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Vlak voor de aftrap was er een fraaie sfeeractie van de Brigata Tifosi. De spelers liepen naar een spandoek waarop een cassetterecorder was afgebeeld. Uit de speaker schalmde vervolgens de stem van een supporter. In duidelijke taal kreeg De Graafschap te horen dat het een wedstrijd was voor het 'mes tussen de tanden'. Foto: Omroep Gelderland

Met die boodschap in het achterhoofd werd het een boeiende en vooral spannende strijd op De Vijverberg waar De Graafschap gelijke tred hield met het technisch vaardige Cambuur. In de tweede minuut schoot de kersverse vader Daryl van Mieghem al in het zijnet. Beide ploegen waren voetballend redelijk aan elkaar gewaagd en openden de topper in een hoog tempo.

Kansen over en weer

Cambuur kwam na een kwartier echter beter in zijn spel en trok het energieke duel meer naar zich toe. Jamie Jacobs stichtte het eerste echte gevaar namens de Friezen, maar zoals zo vaak bracht keeper Rody de Boer knap redding. Toine van Huizen kreeg aan de andere kant een grote kans op de 1-0. De verdediger kopte in een vrije positie uit een spelhervatting naast. Even later was het weer Cambuur dat dichtbij de openingsgoal was. Paulissen stuitte echter opnieuw op de uitstekende doelman De Boer. De ploeg van voormalig Graafschap coach Henk de Jong voetbalde makkelijker.

Graafschap richt zich op

Vlak voor rust sloeg de ploeg, die zondag Almere City nog met 7-2 vernederde, alsnog toe. Erik Schouten frommelde de bal binnen na een scrimmage uit een corner. De Graafschap zette na rust aan en drong Cambuur terug. Dat leidde tot twee grote kansen voor Seuntjens die één op één kwam te staan met keeper Stevens. De spits kreeg de bal echter niet tegen de touwen. 

Op het moment dat De Graafschap leek te gaan scoren, viel het doelpunt aan de andere kant. In een snelle counter sprintte Giovanni Korte richting het doel van De Graafschap. Toen De Boer uitkwam, liftte hij de bal schitterend hoog in het doel, nog licht aangeraakt door Lelieveld. Het was 0-2 en de wedstrijd leek beslist.

Foto: Omroep Gelderland

De Graafschap kreeg in de slotfase geen kansen meer. Creativiteit ontbrak om het Cambuur nog echt lastig te maken. Het opportunistische spel was te voorspelbaar. Snoei bracht Mystakidis nog voor Konings in de laatste tien minuten, maar ook de Griek kon de thuisploeg niet over het dode punt heen helpen. Cambuur won uiteindelijk verdiend en neemt zo de koppositie van de Achterhoekers weer over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: