Dit is de slechtste parkeergarage van het land

ARNHEM - De parkeergarage van Rozet aan de Langstraat in Arnhem krijgt een dikke onvoldoende van de ANWB. In een landelijke test voor het blad Kampioen onder veertig parkeergarages staat de blokkendoos voor auto's stijf onderaan met een 2,3.

Volgens het testteam hebben parkeerders in Rozet 'te maken met steile, smalle taluds, onbegrijpelijke bewegwijzering en tal van obstakels'. In de garage is het 'gevaarlijk voor voetgangers en automobilisten moeten oppassen om geen schade te veroorzaken bij het achteruit inparkeren'.

Een kwart van de 40 door de ANWB onderzochte parkeergarages scoort ondermaats. Maar in de 20 onderzochte steden staan ook 16 parkeergarages die een cijfer 7 of hoger scoren, zo blijkt in de test van de ANWB Kampioen.

'Weinig verbeterd sinds 2009'

Het bondsblad beoordeelde de overdekte parkeerlocaties ook al in 2005 en 2009. Sindsdien is er niet heel veel verbeterd, zeggen de onderzoekers.

Testers keken naar de toegankelijkheid, de grootte van het parkeervak, de voetgangersveiligheid en voorzieningen zoals toiletten. Van de 40 parkeergarages werd Rozet in Arnhem met het rapportcijfer 2,3 onderaan de lijst gezet.

Annabel van den Berg (18) uit Zelhem bewaart geen goede herinneringen aan een bezoek aan de parkeergarage in de Langstraat in de Arnhemse binnenstad. "Ik had mijn rijbewijs een half jaar", zegt ze. Annabel had de auto van haar vader bij zich. "Toen ik in de parkeergarage reed kwam ik, geloof ik, met de zijkant van de auto tegen de muur aan. Er zaten een paar krassen op de onderkant van de autodeur." Bij het uitrijden ging het opnieuw mis. Annabel: "Er was erg weinig ruimte om te draaien, uit het vak komen was moeilijk. Toen ik in de baan naar de uitgang draaide raakte ik met de bumper de muur, er zaten daar al veel vegen. Een andere auto stond achter me te wachten, wat de druk opvoerde." De Zelhemse was het vertrouwen dat ze de parkeergarage goed zou uitkomen kwijt. "Het lukte wel uiteindelijk. Mijn vader was gelukkig niet boos en wist dat het een moeilijke garage om in te parkeren."

Parkeren in Zwolle een feest

Ook parkeergarages in Den Haag en Leiden krijgen een dikke onvoldoende. Een parkeergarage in Zwolle (Katwolderplein) scoort het hoogste rapportcijfer, parkeren moet er een feest zijn met het cijfer 9.

De Kampioen heeft ook gekeken naar de parkeertarieven. Die lopen per stad sterk uiteen, zelfs binnen één stad. De conclusies zijn hier te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Economie Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: