Nieuws

Kerken zamelen levensmiddelen in voor Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe

NIJMEGEN - Zoals ieder jaar zamelen veel kerken in Nijmegen en omstreken rondom de kersttijd levensmiddelen in voor de klanten van de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Zij doen dit al sinds de oprichting van de voedselbank in 2004. Vanwege de beperkingen door de coronacrisis en het toegenomen grote aantal klanten bij de voedselbank worden er dit coronajaar geen kerstpakketten gemaakt. Wel worden er losse kerstartikelen ingezameld die vlak voor Kerstmis aan alle klanten worden uitgereikt.
Alles*) moet minstens 10 weken houdbaar zijn. Wat NIET wordt ingezameld voor Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe zijn geopende verpakkingen, alcoholische dranken en schoonmaakmiddelen.

Antonius van Paduakerk

Mensen die mee willen helpen de klanten van de Voedselbank van Kerstlevensmiddelen te voorzien, kunnen hun bijdrage voor de Kerstactie 2020 brengen naar het portaal van de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96 in Nijmegen-Oost. Dit kan op de zondagen 29 november en 6 en 13 december tussen 11.00 en 11.45 uur en op woensdag 9 december tussen 14.00 en 16.00 uur.
*) Voorbeelden van producten die de klanten een fijne kerst bezorgen zijn:
Koffie/thee, houdbare melk, pak/flesvruchtensap, jam/chocopasta/kersthagelslag/pindakaas, rijst/macaroni, groenten en fruit in blik/pot, soep in pak/blik/zak, blikje zalm/tonijn, blikje ragout en ragoutbakjes, Luxe nootjes, zoutjes/toastjes, kerstchocolaatjes, kerstkransjes. Alles minstens 10 weken houdbaar.