Nieuws

Lachgasgebruiker (20) vlucht voor agent en crasht voor fietstunnel in Nijmegen

De gecrashte auto in Nijmegen.
De gecrashte auto in Nijmegen. © Dylan Jünemann/Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een auto is in de nacht van dinsdag op woensdag van een talud in Nijmegen-Noord gereden. Het voertuig, met daarin twee flessen lachgas, nam bij de crash een verkeerslicht mee en kwam tot stilstand bij de ingang van een fietstunnel.
Het ongeluk gebeurde rond middernacht op de kruising van de Prins Mauritssingel en de Laauwikstraat, vlak bij hotel Van der Valk. De auto kwam vanaf de Waalbrug, toen die opeens rechts van de weg het talud af reed. Daarbij nam het voertuig ook nog wat andere verkeersborden mee.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Lachgasgebruiker (20) vlucht voor agent en crasht voor fietstunnel in Nijmegen
De 20-jarige bestuurder uit Arnhem werd vlak voor het ongeluk met een ballon in zijn mond gezien door een agent, die op dat moment niet aan het werk was. Toen hij uitstapte om de man aan te spreken, reed die hard weg. "De agent heeft toen de meldkamer ingeschakeld en heeft zijn weg vervolgd. Toen hij bij de plek van de aanrijding kwam, zag hij de ravage", zegt een woordvoerder.

Onder invloed

De bestuurder probeerde na het ongeluk de flessen lachgas nog te dumpen, meldt een correspondent. Behalve de twee flessen werden ook nog ballonnen aangetroffen in de auto. De politie vermoedt dat hij onder invloed was.
De man is aangehouden door de politie en de flessen zijn in beslag genomen. Het wegdek is inmiddels schoongemaakt, maar er moeten nog nieuwe verkeersborden en een verkeerslicht komen. Ook de reling bij de fietstunnel is gesneuveld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!