Wim (83) gaat door het leven zonder nieren

LUNTEREN - Hij sjoelt vaak en zorgt voor zijn vrouw: de 83-jarige Wim Slotboom gaat fit en met veel energie door het leven. En dat zonder zijn nieren.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"Ik heb geen nieren meer", legt hij uit in het Omroep Gelderland-programma Van Gelders Grijs. "Daardoor moet ik drie keer per week naar dialyse." Leven zonder nieren is een medische uitdaging, maar het is wel nodig. Meermaals dialyseren is dan erg belangrijk. 

Zorg voor partner

En naast de zorg voor zichzelf zorgt Slotboom ook nog voor zijn vrouw. Ze zit op een gesloten afdeling met alzheimer. "In het begin zorgde ik thuis voor haar. Maar m'n kinderen hebben gezegd dat ik dat niet vol zou houden. Nu zit ze daar. Ik hoop dat ze een keer rustig inslaapt", zegt hij zichtbaar geraakt.

Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat elke week op bezoek bij ouderen. Het programma is elke zaterdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald) of bekijk deze aflevering hieronder.

Bekijk de hele uitzending van Van Gelders Grijs:

Deel dit artikel: