Brandstichting bij voetbalclub Brakel uitgesloten, ondanks 'sterke vermoedens'

BRAKEL - Tweehonderd gesmolten ballen en pionnen, verkoolde wedstrijdshirtjes, gesprongen ruiten en verbrande kleedkamers. Afgelopen week ontstond bij voetbalvereniging BZC'14 in Brakel een verwoestende brand. Ondanks 'sterke vermoedens' van brandstichting sluit de politie uit dat er opzet in het spel was.

De brand ontstond op twee plekken in de kleedkamers, en ook in een dorp verderop was brand. Reden voor de brandweer, politie en een schade-expert om een onderzoek in te stellen naar brandstichting. Bij gebrek aan concrete aanwijzingen sluiten zij opzet nu uit.

Zie ook: Brand bij voetbalclub in Brakel, kleedkamers verwoest

Volgens hun protocollen sluit het onderzoek. Een woordvoerder: ''De oorzaak zal niet meer aan het licht komen.'' De vereniging legt zich daarbij neer. Bij hen speelt nu een belangrijkere andere vraag: 'hoe komen we deze nieuwe klap in een hele lastige coronatijd te boven?'

Sloop en noodvoorzieningen

De verenging laat op Facebook weten dat zij zich focust op een zo snel mogelijk herstel van de schade. Na gesprekken met de verzekeraar is besloten om de kleedkamers die niet meer te redden zijn en het opslaghok te slopen. 

Voorzitter Lars Pijlman vertelde eerder tegen Omroep Gelderland dat hij tranen in zijn ogen had toen hij de schade zag (tekst gaat verder onder de video):

Ook gaat de vereniging op zoek naar mogelijkheden voor noodvoorzieningen. De kleedkamers die niet zijn afgebrand, moeten opnieuw aangesloten worden op water, elektra en cv-installatie.

Hartverwarmende reacties

De vereniging laat weten verrast te zijn door de hartverwarmende reacties van leden en dorpsgenoten en de verschillende acties die op touw zijn gezet. Zoals een collecte en flesseninzamelingspunt. ''Super om dat te zien en dat sterkt me in de gedachte dat we ook deze wedstrijd gaan winnen.''

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Brand Nieuws
Deel dit artikel: