Nieuws

'Als de koning beetje ballen heeft, laat hij zich zien', boeren niet welkom bij paleis

DEN HAAG - Farmers Defence Force (FDF) mag morgen niet demonstreren bij Huis ten Bosch, het woonpaleis van koning Willem-Alexander. De boerenactiegroep had een defilé met trekkers gepland en wilde een brief aan de koning geven.
Maar demonstreren bij de woning van de koning mag nooit. Een kleine groep mag in Den Haag wel een brief aan een medewerker geven.
De Gelderse afdeling van FDF is niet blij met het verbod. "Wederom belachelijk hoe ze met ons omgaan", zegt woordvoerder Thijs Wieggers.
"Als de koning een beetje ballen heeft, laat hij zich gewoon zien en staat hij ons te woord. Het is gewoon noodzaak dat hij ons steunt. Hij moet opkomen voor ons voortbestaan en onze vrijheid. Ik zou het heel zwak vinden als hij dat niet doet."

'Hoe dan ook naar Den Haag'

Volgens de boeren is de actie morgen een noodkreet om een wet met nog strengere stikstofnormen tegen te houden.
Volgens Wieggers wordt er achter de schermen nog overlegd over wat de boeren wel en niet mogen bij het paleis. "Maar we gaan hoe dan ook naar Den Haag met z'n allen, wat er ook uit dat overleg komt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!