Bekende turncommentator in opspraak, moet op het matje komen

ERMELO - De Ermelose turncommentator Hans van Zetten moet met de hoofdredactie van NOS Sport in gesprek. Dit naar aanleiding van een artikel in sporttijdschrift Helden. Daarin staat dat Van Zetten zich een aantal jaar geleden heeft verzet tegen acties die een einde moesten maken aan wangedrag van turntrainers.

De commentator liet zich daarnaast ook denigrerend uit over turnsters die door hun trainers geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld. Nu moet de Ermeloër op gesprek komen bij de NOS, waarbij hij het turnen van commentaar voorziet. Welke gevolgen het gesprek gaat hebben, is niet duidelijk.

"Wij houden interne kwesties intern en delen dat niet zomaar met andere media", aldus de woordvoerder van de NOS. "We gaan eerst in gesprek met Hans van Zetten zelf."

Volgens de Volkskrant ontstond er naar aanleiding van het artikel in Helden onrust op de sportredactie. De hoofdredacteur van NOS Sport zou volgens de krant in een interne mail gezegd hebben dat Van Zetten als privépersoon handelde en dat hij bovendien 'niet bepalend is' voor de journalistieke koers. Daarop vreesden sommige redactieleden dat de kwestie daarmee te gemakkelijk zou worden afgedaan. 

Volgens de krant is intern duidelijk gemaakt dat dit niet het geval is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: