Vakantiewoning in Ede blijkt uitvalsbasis voor cybercriminelen

EDE - In de gemeente Ede zijn drie mannen opgepakt die worden verdacht van online oplichting. Volgens de politie werkten ze vanuit een vakantiewoning op een park bij Ede.

Een medewerker van het park vond dat er verdachte zaken gebeurden bij het huisje en belde de politie. Agenten vonden in de woning op het vakantiepark brieven met daarop bankgegevens en een oproep om nieuwe pinpassen aan te vragen. De brieven, printers, computers en telefoons die in de vakantiewoning lagen zijn in beslag genomen.

De drie opgepakte mannen zijn 17 en 19 jaar oud en komen uit Veenendaal. Bij een doorzoeking in Veenendaal werd ook nog een vrouw van 19 opgepakt. 

De politie denkt dat de groep bezig was met phishing. Daarbij wordt geprobeerd om inloggegevens van bankrekeningen te achterhalen. Daarbij worden bijvoorbeeld mails of sms-jes gestuurd. In zo'n bericht kan staan dat er iets mis is met je bankrekening en dat er een inlognaam en wachtwoord nodig is om dat te verhelpen. Als iemand in de val trapt, kan de crimineel de rekening plunderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede XON Nieuws
Deel dit artikel: