Hert doodgeschoten na ontsnapping in park Sonsbeek

ARNHEM - Een openstaand hek was zaterdagochtend voor twee damherten in het Arnhemse park Sonsbeek aanleiding om de benen te nemen. Bij de ontsnapping raakte een van beide dieren gewond. Het hert is daarom afgeschoten. Het tweede hert keerde later zelf weer terug naar het hertenkamp.

De twee herten zagen hun kans schoon en gingen ervandoor. Een van de twee dieren werd daarna gezien op de Kluizeweg, hemelsbreed een paar honderd meter van het hertenkamp in Sonsbeek. "Maar die werd daar achterna gezeten door een hond en kwam weer terug", zegt parkwachter Jeroen Glissenaar.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 

Beheerders van het park probeerden het damhert samen met de politie terug in het kamp te krijgen, maar daarbij liep het dier zich vast in een hek naast het kamp. Het dier raakte daardoor gewond en in paniek en is vervolgens doodgeschoten. Verdoven was volgens de beheerders geen optie.

Het tweede ontsnapte hert keer later op de ochtend uit zichzelf weer terug haar het hertenkamp. Glissenaar: "Hij heeft wat verwondingen, maar niets ernstigs. De andere herten gingen er ter bescherming direct omheen staan." Het hertenkamp in Sonsbeek telt negentien dieren.

Vandalisme of menselijke fout

"We weten niet waarom dat hek open stond", zegt Glissenaar. "Misschien was het vandalisme of een menselijke fout, we weten het nu nog niet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: