Fractievolger Ede stapt op in soap rond zonnepark

EDE - Fractievolger Harry Hindriks (CU) verlaat de politieke arena van Ede na de zonnepark-soap van afgelopen maanden. Hij vindt dat zijn partijgenoot Bram van der Beek onterecht het zwijgen is opgelegd in de besluitvorming over zonnepark Nergena.

Van der Beek had een allesbepalende stem, maar werkte ook voor de projectontwikkelaar die het zonnepark zou neerzetten. Na onderzoek van advocatenkantoor AKD werd besloten dat het CU-raadslid niet mee mocht stemmen. Dus kwam het park in Bennekom er niet. 

'Onderzoek deugt niet'

Maar het onderzoek 'deugt niet', zegt Hindriks. Volgens hem is Van der Beek op onrechtmatige gronden beperkt in zijn stemrecht. "Als ik raadslid was, zou ik in alle onderdelen tegen dit in meerdere opzichten juridisch onjuiste en daarmee onrechtmatige AKD-rapport hebben gestemd", zegt hij.

Maar fractievolgers hebben geen stemrecht, dus Hindriks kon zijn stem in deze discussie niet laten gelden. "Zwijgzaam" verdergaan, wil hij ook niet. "Dat staat voor mij gelijk aan wegkijken van onrecht." Dus stapte hij donderdag op. "Ik kan alleen 'nee' zeggen door ontslag te nemen", concludeerde Hindriks. Hij was ruim 5 jaar fractievolger.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Economie Milieu Natuur XON Nieuws
Deel dit artikel: