Sportpark Zuid komt naar je toe

Een container voor je deur vol met sportattributen voor een sportdag op locatie. Speciaal voor doelgroepen die niet zelf naar Sportpark Zuid in Doetinchem kunnen komen. Zoals voor de meeste bewoners van Elver, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Begeleidster Jantien Matthijsen: 'Wij zijn veel te druk met zorgen, dan is zo'n sport- en beweegcontainer met iemand die een sportdag komt verzorgen zo welkom.'

Sportdag voor iedereen

‘Sportpark Zuid komt naar je toe’ richt zich op doelgroepen die echt niet naar Sportpark Zuid kunnen komen. Te denken valt aan Cluster 3-4 van het speciaal onderwijs, de onderbouw van het basisonderwijs, verzorgingshuizen en andere (gesloten) instellingen zoals Elver.

Voor deze doelgroepen is een sportdag niet normaal. En daar wil Sportpark Zuid wat aan doen, want een sportdag moet voor iedereen mogelijk zijn. Onder begeleiding van de sportpark-manager als coördinator, professionele sport- en beweegaanbieders voor inhoud en begeleiding vanuit Sportservice Doetinchem (buurtsportcoaches) en de clubs (trainers) op Sportpark Zuid. Ook studenten van het Graafschap College helpen mee. In totaal werken 11 clubs en 4 organisaties aan dit plan.

 

Beweegcontainer

Wat ontbreekt is een flexibele sport- en beweegcontainer met daarin sport- en spelmaterialen, geschikt voor meerdere doelgroepen, waarmee Sportpark Zuid naar de deelnemers toe kan gaan. Zoals een duo-fiets voor mensen met een beperking of senioren die niet zelfstandig meer kunnen fietsen. Zij kunnen dan samen met een begeleider een fietstochtje maken. Het aanbod van de sportdag wordt afgestemd op de doelgroep. Er wordt gekeken naar leeftijd, fysieke gesteldheid, want iedereen moet mee kunnen doen, ongeacht het niveau van de deelnemer. Ook is er aandacht voor ontspanning door gezellige samenwerkingsactiviteiten en zijn er voldoende rustmomenten.

Als we winnen

Als Sportpark Zuid wint, gaan ze meteen een aanhanger kopen, oftewel, de sport- en beweegcontainer. Liefst helemaal vol met sport- en beweegmaterialen. Dan kan het Sportpark met een wagen volgeladen op tournee naar instanties die hoopvol uitkijken naar een begeleide sportdag. Maar ook op het thuishonk zal de  sportcontainer niet werkloos staan te wachten totdat hij van stal wordt gehaald. Dan worden de sportspullen gebruikt voor een sportdag op het thuishonk voor alle sportievelingen die wel zelf naar het park kunnen komen. 


Om ervoor te zorgen dat het niet blijft bij een eenmalige sportdag, wil Sportpark een gevarieerd sport- en beweegprogramma aanbieden van maar liefst 10 weken. Zonder enige lidmaatschapsverplichting. 
 

Wil jij dat dit plan wint? Stem dan hier en sla tegen de boksbal. 

Benieuwd naar de andere genomineerden? Klik dan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GELDERSE STIMULERINGSPRIJS 2020
Deel dit artikel: