Omroep Gelderland en CineCrowd lanceren matchingsregeling voor Gelderse documentairemakers

Omroep Gelderland en CineCrowd hebben de handen ineen geslagen en lanceren een gezamenlijke matchingsregeling, waarbij Gelderse filmmakers kans maken op een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne. Dit is maximaal 30% van het streefbedrag, met een maximum van €5.000.

Omroep Gelderland en CineCrowd lanceren matchingsregeling voor Gelderse documentairemakersDe samenwerking is specifiek gericht op documentaires met een Gelders belang. Om in aanmerking te komen voor de bijdrage, is het dan ook een voorwaarde dat de documentairemaker, regisseur of producent draait in Gelderland. De filmmaker moet, naast de voorwaarde om in Gelderland te draaien, voldoen aan een aantal beoordelingscriteria. Zo is de documentaire interessant voor het Gelderse publiek, is het onderwerp uniek of urgent en moet de documentaire iets vertellen over de Gelderse of streekgebonden identiteit. De aanvragen worden via en in overleg met CineCrowd gedaan, en het eindoordeel ligt bij Omroep Gelderland.

De documentaires zijn in 2021 te zien bij Omroep Gelderland. Wil je meer weten over de regeling? Kijk dan op www.cinecrowd.com/omroep-gelderland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GLD doc
Deel dit artikel: