Gijs maakte van zijn boerderij een camping

VOORTHUIZEN - Boer Gijs kreeg het ruim twintig jaar terug financieel niet meer rond. Zijn boerderij leverde niet genoeg op om zijn gezin, met twee schoolgaande kinderen, te onderhouden. Daarom ging hij een andere richting in en opende op zijn boerenerf in Voorthuizen een camping.

Kamperen bij de boer is nog steeds populair. Gijs heeft op zijn erf 25 kampeerplaatsen, maar heeft de afgelopen jaren ook andere uitbreidingen gedaan. Zo heeft hij een aantal vakantiehuisjes. "Ik werk ook met jongens met een beperking, jonge knullen die de boot een beetje hebben gemist. Het is geen zorgboerderij, maar ik vind het zonde dat die jongens niets hebben en door de maatschappij zijn uitgekotst", vertelt Gijs in I Love de Achterhoek.

Samen met die jongens bouwde hij de vakantiehuisjes.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Op het erf kan je meer dan alleen je tentje opzetten. Gijs heeft gezorgd voor boerenspelletjes, klederdracht en een escaperoom. "Ik bedenk iedere keer wat nieuws", vertelt hij. "We zijn met wat kinderen om tafel gaan zitten en drie maanden later hadden we een escaperoom. Het is de beste investering die ik heb gedaan."

Het enige doel wat Gijs heeft met de camping is rondkomen. "Ik wil heel graag mijn eigen brood verdienen op dit terrein. Nu met corona is het wat minder, maar ik ga mij redden."

Bekijk hieronder de hele uitzending van I Love de Achterhoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: