Nieuws

Vliegtuig klapt op drone boven Aalst, politie zoekt dronebestuurder

Drones mogen niet hoger vliegen dan 120 meter.
Drones mogen niet hoger vliegen dan 120 meter. © Flickr
AALST - Een sportvliegtuigje is vrijdag boven Aalst vrijwel zeker op een drone gebotst. Het vliegtuig maakte daarna een voorzorgslanding op Eindhoven Airport. Niemand raakte gewond, maar er ontstond wel schade aan het vliegtuig. De politie zoekt de bestuurder van de drone.
Het vliegtuigje vloog vrijdag rond 14.45 uur met twee personen aan boord boven Aalst in het Rivierengebied. Op 600 meter hoogte en in de buurt van recreatiegebied de Neswaarden hoorden en de twee een harde klap en voelden ze iets tegen het vliegtuig knallen.
De piloot besloten terug te keren naar Eindhoven Airport voor een voorzorgslanding. Daar werd een deuk geconstateerd aan de neus van
het toestel. Ook was er schade aan de propeller, waarschijnlijk veroorzaakt door een drone. De politie sluit uit dat het vliegtuig in aanraking kwam met een vogel.
De politie zoekt getuigen en wil de dronebestuurder graag spreken. Verder wijst de politie erop dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als dronevliegers zich niet aan de regels houden. Er geldt voor drones een limiet van 120 meter. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!