Bonus voor Arnhemse handhavers: 'Zij staan in de frontlinie'

ARNHEM - Alle Arnhemse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) krijgen een bonus van 300 euro netto voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Dat SP-voorstel kan in Arnhem op brede steun rekenen. Een meerderheid van GroenLinks, PvdA, Arnhem Centraal, ChristenUnie, CDA, DENK Verenigd Arnhem, PVV en de Arnhemse Ouderenpartij laat in elk geval weten erachter te staan. Het Rijk beloofde eerder eenzelfde bedrag voor alle politiemedewerkers.

'Zware en extreme omstandigheden'

"Het lijkt mij wel op zijn plaats", zegt ChristenUnie-leider Daniël Becker over de bonus voor boa's. "Gerechtvaardigd onder deze zware en extreme omstandigheden", vindt Lea Manders (Arnhem Centraal).

Klaartje van Dillen (CDA) wijst er wel op dat de handhavers niet de enige beroepsgroep zijn die hard heeft gewerkt. Ook anderen zouden daar volgens haar voor beloond moeten worden. "Maar het is mooi dat nu lokaal al te kunnen doen voor onze boa's, die in de frontlinie van het burgercontact staan."

Raadslid Sarah Dobbe (SP) feliciteert de boa's alvast met de steun voor haar initiatief. "Zij zorgen er samen met de politie voor dat we deze crisis doorkomen." Het gaat volgens Dobbe om iets meer dan twintig handhavers, waardoor de eenmalige uitkering tussen de 6000 en 9000 euro zou kosten.

'Hebben tenminste werk'

Steun van de Partij voor de Dieren zal er niet komen. "Ik ken wel meer beroepsgroepen die het zwaar hebben. De boa's hebben tenminste nog werk", stelt fractievoorzitter Leo de Groot.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: