Drugs, messen en aanhoudingen bij grote politieactie in Arnhemse wijk

ARNHEM - Bij een grote politieactie in het Arnhemse Spijkerkwartier zijn drie aanhoudingen verricht voor bezit van harddrugs, belediging en verzet tegen de politie. Ook werden er messen in beslag genomen en inbrekerswerktuig aangetroffen. Verder zijn er tachtig bonnen uitgeschreven voor onder meer te hard rijden en het drinken van alcohol op straat.

Aan de actie deden 25 politieagenten en handhavers mee. Deze vond donderdagavond plaats in de wijk waar afgelopen week de 73-jarige Jan werd doodgeslagen.

Aanleiding zou een brandbrief van ondernemers aan burgemeester Ahmed Marcouch over winkeldieven en witwaspraktijken zijn geweest. Ook waren er volgens de gemeente veel klachten van bewoners over drugsgebruik, mishandelingen op straat, diefstallen en 'hufterig gedrag' in het verkeer.

'Niet voor dealers en hufters'

"Deze mooie levendige wijk is voor fatsoenlijke bewoners, eerlijke ondernemers en geïnteresseerde bezoekers", stelt Marcouch. "Niet voor dealers, hufters en misdadigers."

Volgens de burgervader is dit de manier om de wijk terug te krijgen als de 'gastvrije stadsentree zoals die bedoeld is'.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: